Livsstilen

En livsstilsblogg

Antilopekjøtt hadde jeg aldri smakt før, og hadde vel heller ikke kommet til å kjøpe det hadde det ikke vært for at jeg kom over det ved en tilfeldighet hos slakter Strøm-Larsen her om dagen.

Kjøttet er fantastisk mørt, med en litt spesiell smak, ulikt noe annet jeg har smakt tidligere. Jeg kan vel egentlig ikke beskrive smaken, men noen mener det minner om vilt, men med mildere viltsmak enn hos annet vilt vi er kjent med.

Vi ba om kjøtt til 4 personer og fikk litt over 1 kg. Dette ble noe i overkant, så det ble masse kjøtt igjen. Restene ble brukt til carpaccio, noe som passet fint i og med at kjøttet ble ganske rødt inni. Oppskrift på antilope-carpaccio kommer.

4 personer

1 kg antilopefilet

Salt

Pepper

Smør

400 gr Rosenkål

1 Broccoli

300-400 gr Aromasopp

3-4 dl Fløte

4-5 Sjalottløk

1/2 Buljongterning

______________________________________________________________

___________________________________________

Sett ovnen på 180 grader. Skjær opp løken i tynne skiver, og soppen i grove skiver.

Krydre kjøttet med salt og pepper. Smelt smør i en varm stekepanne og brun kjøttet godt på alle kanter. Stek kjøttet i ovnen i ca. 10-12 minutter, ta ut kjøttet og la det hvile i 5-10 minutter. Ikke stek kjøttet for lenge, da blir det bare tørt!

Stek den oppskårne sjalottløken i smør i noen minutter før soppen tilsettes. La dette surre sammen i 5-10 minutter til soppen begynner å bli gyllen. Hell på fløten, rør inn en halv buljongterning og la det tykne.

Kok opp vann. Ha i broccoli og rosenkål og la trekke i ca. 10 minutter til grønnsakene er møre.

Server antilopefileten skåret i skiver med grønnsaker, fløtesaus og sopp.

Antilopefilet

Sopp og sjalottløk

Rosenkål og broccoli

Antilopefilet med tilbehør

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

6 Responses to “Antilopefilet med tilbehør”

  1. oj så spennende! aldri smakt

    [Reply]

    Gry Reply:

    Ja, spennende og prøve noe nytt innimellom. Ganske eksotisk :-)

    [Reply]

  2. Janicke sier:

    wowww!!! Det har jeg faktisk aldri smakt..høres spennende ut og ser kjempe godt ut:-D

    [Reply]

    Gry Reply:

    Ja, dette var noe annet en seig biff fra Gilde :-) Var noe av det møreste jeg har smakt, verdt å prøve!

    [Reply]

  3. Harald Stokkeland sier:

    Hvor får jeg kjøpt antilopekjøtt/ filet… i september … I Norge
    (helst i Stavangerområdet…)

    Kan det eventuelt sendes?

    [Reply]

    Gry Reply:

    Litt usikker på hvor du kan få kjøpt det, men ser at Lerøy Mat i Bergen har det. Kanskje de sender til deg?

    [Reply]

Leave a Reply