Livsstilen

En livsstilsblogg

Jeg har lenge tenkt at jeg skulle tipse om en sukkerfri sjokolade jeg oppdaget foran kassen på en helsekostbutikk her. Og da spesielt gi tipset til Cecilie, som har bloggen Fristende lavkarbo, som jeg ser på som sjoko-dame nr 1. No offense Cecilie!

Det morsomme er at når jeg nå setter meg ned for å skrive dette innlegget, ser jeg at «Fristende lavkarbo-bloggen» har et innlegg selv om sjokolade søtet med sukrin.

Cavalier, sjokoladen jeg vil tipse om, inneholder som sagt ikke sukker, og den kan du kjøpe i helsekostbutikken her til lands. Sjokoladen er søtet med sukkeralkoholer, noe som ikke påvirker blodsukkeret.

Den vanlige sjokoladen fra Cavalier er søtet med maltitol, og blant annet den hvite og mørke sjokoladen er i tillegg søtet med lactitol, hvor de allergifremkallende stoffene i laktose er fjernet.

Jeg har prøvd mørk sjokolade, hvit sjokolade og lys sjokolade med hasselnøtter, og alle er like nydelige! Belgisk sjokolade på sitt beste! Men en ting man skal være oppmerksom på ved inntak av mye av denne sjokoladen, er at enkelte kan oppleve en lakserende effekt for å si det pent. Men det skal også sies at det er store individuelle forskjeller i følsomheten for denne effekten. Jeg har ikke merket noe!

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

14 Responses to “Cavalier – Sukkerfri sjokolade”

 1. naaaaam

  [Reply]

  Gry Reply:

  Ja, bare helt nydelig :-)

  [Reply]

 2. Cecilie sier:

  Hahaha :) Bare morsomt, og jeg skjønner jo hvorfor du synes det :) Jeg var jo flink lenge, men så kom vinterferien… Uff :)

  [Reply]

  Gry Reply:

  Er ikke helt borte selv ;-)

  [Reply]

 3. Janicke sier:

  Elsker den :-D Har nå bestillt på iHerb etter tips fra Cecilie. Blir spennende å prøve sjokolade med sukrin :-D

  [Reply]

  Gry Reply:

  Jeg er glad jeg kom over Cavalier sin for å si det sånn:-) Men spent på å høre hvordan de dere bestiller fra iHerb smaker. Er ikke helt fornøyd med sukrin lenger, alt blir mislykket av kaker etc. jeg søter med sukrin for tiden :-(

  [Reply]

 4. Veronica sier:

  Verdt å nevne at maltitol er noe svært mange reagerer på, med fordøyelsesproblemer som luft og diare. «Store mengder kan virke avførende» skal det stå på alt med maltitol i, men jeg tåler ikke en slik liten bar uten å få en orkan i magen.. skikkelige luftsmerter og styr. Nesten så jeg ville tatt løs mage og bare blitt ferdig, jeg holdt på i mange timer :/

  Og dette med blodsukkeret skal også være litt diskusjon om, at noen reagerer på dem likevel. Mange som holder seg unna maltitol pga de ikke stoler på den. Da holder jeg meg selv heller til xylitol (bjørkesøt som det selges som) eller erytriol (sukrin), for det reagerer jeg ikke på, og det virker det som det er veldig få som gjør.

  [Reply]

  Gry Reply:

  Det nevnes jo også i innlegget at man kan oppleve slike ting ved inntak av den. Det har gått greit for meg, Thank God :-)
  Jeg er ingen ekspert, men når det gjelder xylitol, har jeg holdt meg unna det, for jeg har fått inntrykk av at det påvirker blodsukkeret. Sukrin er helt greit, men lei den knasende, «kalde» smaken.

  [Reply]

 5. Helle sier:

  Jeg blev så glad da jeg så der var chokolade jeg kunne spise :) – men men – ¨vil lige advarer dig om, at maltitol omdannes efter indtag, så det påvirker blodsukkeret og bliver til kh. Det samme gælder Sorbitol, Lactotol, Xylitol – det er der ingen tvivl om – må ikke indtages af diabetikere af samme grund.
  Følge spændt med i, hvordan det går med de ting du har købt i USA :) .
  /Helle

  [Reply]

  Gry Reply:

  På produktinformasjonen fra produsenten opplyser de om at karbohydratene i maltitol og lactitol ikke omdannes til glukose i kroppen, se http://www.vandergeeten.no/Nutri/CavInfofolder.pdf delte meninger om dette, men jeg mener allikevel det må være bedre enn å spise sjokolade søtet med sukker :-)
  Varene er i hus nå, så nå gjenstår det bare å teste dem :-)

  [Reply]

 6. Helle sier:

  Jamen klart bedre end med alm. sukker. Det link du sætter på, er jo deres egen reklame, den har jeg ikke helt fidus til.
  Jeg sætter lige et link på du kan se, hvis du er interesseret :) .

  http://dagenssundhed.dk/kost-og-ern%C3%A6ring/lightprodukter-og-s%C3%B8destoffer/styr-p%C3%A5-s%C3%B8destofferne?page=96

  Læste lige noget med Sukrin og Chokolade – det vil jeg da lige «forske» lidt i :) .
  God week-end.

  [Reply]

  Gry Reply:

  Spennende lesning :-)
  Kom gjerne med tilbakemelding når du har forsket ferdig angående sukrin og sjokolade :-)

  [Reply]

 7. Jeg kan ikke spise sukker pga sykdom og da jeg fant denne sjokoladen på Sunkost i dag (20% til og med!) ble jeg SÅ glad :D Den er jo bedre enn vanlig melkesjokolade, haha :D

  [Reply]

  Gry Reply:

  Så fint at du fant en sjokolade du kan spise, og det gjør jo ingenting at den er supergod i tillegg :-)

  [Reply]

Leave a Reply