Livsstilen

En livsstilsblogg

Indrefilet er saftig, men magert kjøtt og ofte blir det litt lite smak av selve kjøttet. I denne retten får kjøttet ekstra god smak ved hjelp av blant annet soltørkede tomater og deilig bacon.
 
4 personer
 
600-800 g svinefilet
 
1 hel hvitløk
 
1 pk bacon
 
1 lite glass soltørkede tomater i olje
 
frisk basilikum
 
3 ss balsamicoeddik
 
1 pk  cherrytomater
  
1 ss  olje
 
salt og pepper
__________________________________________________________
_______________________________________

Rens og skrell hvitløken.

Varm olje i en stekepanne og ha i alle hvitløksbåtene. Brun svinefiletet i pannen på høy temperatur, slik at den får en gyllen stekeskorpe på alle sider, ca 2 minutter på hver side. Salt og pepre lett. 

Hell oljen av de soltørkede tomatene. Finhakk tomater og frisk basilikum (etter smak), eller bruk en stavmikser/foodprosessor, tilsett litt grovkvernet pepper og rør til en jevn blanding.

Lag baconskivene ved siden av hverandre med litt overlapp, og smør tomat-blandingen ut over.

Legg på svinefileten og pakk baconet godt rundt den. Legg den over i en ildfast form med «åpningen» ned. Fordel cherrytomater rundt.

Kok ut pannen med balsamicoeddik og hell dette og hvitløksbåtene over cherrytomatene.

Stekes i ovnen i ca 20-30 minutter ved 200 grader (hvor lang tid fileten trenger i ovnen avhenger av tykkelsen på kjøttet). Sett på grillelementet i toppen av ovnen de siste 5 minuttene, slik at baconet blir litt sprøtt.

Serveres med juliennestrimlet squash og dampet broccoli eller en god salat.

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

5 Responses to “Innbakt svinefilet med soltørkede tomater”

  1. Janicke sier:

    Nå ble jeg skikkelig sulten :-D Svinefilet blir så mye bedre med bacon! Skal teste ut med tomatene neste gang!! Det så super godt ut!

    [Reply]

    Gry Reply:

    Ja, det ble skikkelig godt! Tomater og litt basilikum gjorde susen :-)

    [Reply]

  2. Frida sier:

    Ser nydelig ut!

    [Reply]

    Gry Reply:

    Takk for det! Verdt å prøve, smakte nydelig også :-)

    [Reply]

  3. [...] god mat ble laget, og på menyen sto: Innbakt svinefilet med soltørkede tomater, ostegratinert blomkål og broccoli, og en stor bolle salat med masse godt, hvor blåmuggosten [...]

Leave a Reply