Livsstilen

En livsstilsblogg

Kokosmakroner

Kokos er skikkelig digg, jeg får bare mer og mer sansen for det. Kokosmasse, kokosolje, kokosmelk.. u name it.

I denne oppskriften er det kokosmasse som benyttes. En ting det kan være lurt å være litt obs på, er karbohydratinnholdet i kokosmassen. Kjøper du kokosmasse av merket Coop inneholder den bare 6.5 g karbohydrater, i forhold til andre merker som ofte ligger på over 10.

Smak gjerne på deigen om du synes den er søt nok, tilsett evnt. mer søtning.

Fordel på to stekebrett.

30 kokosmakroner

150 g mandler evnt. mandelmel

4 dl kokosmasse

1/2-1 dl sukrin

1 klype salt

1 1/2 dl gresk yoghurt

3 eggehviter

1/2-1 ts vaniljeekstrakt

___________________________________________________________________

________________________

Forvarm ovnen til 170 grader.

Bruk en stavmikser eller en blender til å finhakke mandlene, hvis du ikke bruker mandelmel. Ha mandelmelet i en bolle. Tilsett kokos, sukrin og salt. Bland så inn eggehvitter, yoghurt og vanilje. Bland godt.

Bruk en teskje og form små kuler som legges på et bakepapirkledd stekebrett. Bruk en gaffel og press kulene flate, klem kantene litt sammen ettersom deigen smuldrer litt.

Stek i ovnen på 170 grader i 25-30 minutter til deigen er satt og kokosmakronene får en fin gylden farge.

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

2 Responses to “Kokosmakroner”

  1. takk for tipset ang merkene! de så veldig gode ut! :D

    [Reply]

    Gry Reply:

    Bare hyggelig :-) Ikke noe poeng i å få i seg mer karber enn nødvendig ;-)
    Farlig gode ble de :-)

    [Reply]

Leave a Reply