Livsstilen

En livsstilsblogg

Lam Giouvetsi

Giouvetsi er en tradisjonell gresk rett som kan lages med mange variasjoner. Alt fra forskjellige kjøttslag til ulike krydderurter.

Nå har endelig årets lam kommet i butikkene. Jeg har derfor valgt lam til denne retten, og med den lange koketiden blir lammet aldeles mørt og nydelig.

Oppskriften har jeg fått av en gammel venn fra skoletiden, så takk Morten!

Tradisjonelt lages retten med pasta som tilsettes under tilberedningen, men det funker veldig bra uten. Dessuten smaker den fantastisk med tilbehør som nevnt under.

Retten krever litt forberedelser samt tilberedningstid.

4 Personer

800 g lammekjøtt

2-3 rødløk, finhakket

3-4 fedd hvitløk, presset

5-6 modne tomater

smør

1 ss tomatpure

2 1/2 dl varmt vann

1 ts paprikapulver

1 ts tørket timian

salt

pepper

100 g vellagret ost.

______________________________________________________________________

____________________________________________

Skjær kjøttet i store terninger, brun det på alle sider.

Dypp tomatene i kokende vann noen sekunder, flå dem og skjær i terninger.

Fres den finhakkede løken og hvitløken sammen med det stekte kjøttet, tilsett tomatene og la det frese i 5 min under omrøring.

Rør ut en spiseskje tomatpuré i 2 1/2 dl varmt vann og tilsett det, samt paprika og timian i pannen.

Smak til med salt og pepper. Legg på lokk og la stå i ovnen på nederste rille i 1-1 1/2 time til kjøttet er mørt.

Ta ut av ovnen og dryss over reven vellagret ost.

Server med ovnsbakt fetaost, tzatziki og gresk salat.

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

6 Responses to “Lam Giouvetsi”

  1. spennende å prøve nye ukjente retter :D

    [Reply]

    Gry Reply:

    Ja, nye ting må prøves :-)

    [Reply]

  2. Janicke sier:

    Elsker lam og dette ser ut som en god påskegryte :-D Tror jeg skal servere dette på påskeaften. Tusen takk for tips!

    [Reply]

    Gry Reply:

    Fantastisk godt var det :-)

    [Reply]

  3. Morten sier:

    Ja, dette smaker av Hellas. En god rødvin, gjerne Amarone passer godt til.

    [Reply]

    Gry Reply:

    Nydelig :-) Takk for vintips, Morten!

    [Reply]

Leave a Reply