Livsstilen

En livsstilsblogg

Jeg har lenge savnet en form for lompe jeg kan ha ved siden av Tex-Mex-mat. Det blir ganske kjedelig å bare spise «fyllet» i lengden. Nå har jeg testet litt og kommet opp med en røre med flere bruksområder.

Denne røra er kjapp å lage og stekingen går også unna på et blunk. Ferdig stekt, men litt avhengig av hvordan du skjærer opp, kan disse bitene brukes nettopp som tortillas til f.eks. fajitas, lomper til lavkarbopølser,  eller rett og slett som myke brød med pålegg på.

Jeg har foreløpig ikke forsøkt, men det går sikkert også an å tilsette sukrin eller stevia og få en søt variant, til lefser f.eks.

4 Egg

3 ss Rømme

4 ss Cottage Cheese

100 g Philadelphia ost

1 ss Fiberhusk

4 ss Kruskakli

1 ts Bakepulver

_______________________________________________________

_________________________________

Sett ovnen på 170 grader. Ha alle ingrediensene i en bolle og bland godt. Smør røra utover et bakepapirkledd stekebrett. Røra er ganske tynn og flyter lett utover. Bruk gjerne en slikkepott for å bre den ut på brettet.

Stek på 170 grader i 15-20 minutter, bruk varmluft de siste 5 minuttene. Bitene skjæres lett opp med et pizzahjul før avkjøling på rist.

 

 

 

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

7 Responses to “Tortillas/lomper”

 1. Janicke sier:

  ååå spennende :-)

  [Reply]

  Gry Reply:

  Kjempegodt med smør og ost på :-)

  [Reply]

 2. det så hodt ut!!! :)

  [Reply]

  Gry Reply:

  :-)

  [Reply]

 3. Wendys sier:

  Heisann, søkte litt rundt på nettet og kom over oppskriften din. Finnes det et glutenfritt alternativ til kruskakli? Alternativt å tilsette litt mer fiber husk? eller soyamel?

  [Reply]

  Gry Reply:

  Jeg er ingen ekspert på glutenfrie alternativer og har heller ikke forsøkt, men det skulle vel ikke være noe i veien for å forsøke med f.eks. soyaprotein, mandelmel eller kokosmel i stedet for kruskakli. Er redd fiberhusk blir «litt for bra for tarmene» hvis all kruskaklien erstattes med dette :-)
  Er veldig spent på resultatet hvis du forsøker et alternativ til kruskakli :-)

  [Reply]

 4. [...] som du smeller sammen på et blunk. Spis den som den er, på brød, knekkebrød eller i tortilla som en [...]

Leave a Reply