Livsstilen

En livsstilsblogg

Denne tunfisktartaren er bare helt fantastisk. Og må bare prøves!

Oppskriften er inspirert av en av Trond Mois, og som han sier: «Har du fått denne retten én gang, har du fått en favoritt for livet.» Jeg er helt enig!

Tunfisken er i utgangspunktet rå, og det skal den være. Saften fra lime får imidlertid tunfisken til å «koke».

Serveres alene som forrett eller som her med avocado.

2 personer

350 g fersk tunfisk

1 ss semsamfrø

1 ss finhakket frisk ingefær

2 fedd hakket hvitløk

1 ss finhakket frisk koriander

2 ss finhakket gressløk

2 ss extra virgin olivenolje

4 ss soyasaus

1 ss sesamolje

saften av 1/2 lime

salt

nykvernet sort pepper

_______________________________________________

_____________________________

Finhakk tunfisken, og legg den på et fat.

Rist sesamfrø noen minutter i en tørr stekepanne.

Ha finhakket ingefær, hvitløk, koriander og gressløk over tunfisken.

Sprinkle over olivenolje, sesamolje, soyasaus og limesaft.

Ha på salt og pepper og server!

 

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

5 Responses to “Tunatartar”

  1. mmmm. har bare smakt tunfisk rå på sushi og sashimi! vet ikke om jeg kan få tak i det her,men det fristet! :D

    [Reply]

  2. Janicke sier:

    Høres fantastisk ut!! Har problemer med å få tak i rå tunfisk.

    [Reply]

    Gry Reply:

    Lovelyliller og Janicke: Hør med den lokale fiskehandleren eller i fiskedisken på dagligvaren om de kan bestille tunfisk. Er virkelig verdt det!
    Kan dere holde på en hemmelighet? Denne gangen brukte jeg tunfisk jeg hadde i fryseren fra Findus eller hvor den var fra :-)

    [Reply]

  3. Janicke sier:

    Fiskehandleren her ute har sluttet å ta inn tunfisk pga. prisen og ingen kjøpte…holdt på å dette bakover da jeg skulle kjøpe et lite stykke og det var nesten 400 kr kg.

    Fant det en gang i fryseren på Rema men det er mange år siden… Skal lete når jeg kommer til Oslo :-D

    [Reply]

    Gry Reply:

    Det er helt klart ingen billig fisk, og selv i Oslo må man bestille til tider. Frysevarianten er det ikke like bra kvalitet på, men den duger :-)

    [Reply]

Leave a Reply