Livsstilen

En livsstilsblogg

Yoghurt- og nøttebrød

Utgangspunktet til denne brødoppskriften er grovbrødet fra LCHF-bloggen som igjen er en variant hentet fra Lilalife. Jeg har laget min egen vri, for jeg er veldig glad i nøtter og har derfor tilsatt deigen en god nøtteblanding. Jeg har også brukt tyrkisk yoghurt i stedet for cottage cheese, og litt cocosa, noe som gjør brødet en tanke saftigere enn den opprinnelige oppskriften.

Er du allergisk eller du ikke vil ha nøtter i brødet kan disse utelates, hold da tilbake litt av yoghurten.

200 g nøtteblanding (f.eks. kongeblanding)

100 g solsikkefrø

½ ss salt

150 g kruska kli

135 g linfrø

1 ts bakepulver

4 dl yoghurt naturell, tyrkisk

7 egg

1 god ss cocosa

____________________________________________________________________

__________________________________

Mal halvparten av solsikkefrøene og grovhakk nøttene og ha dem i en stor bolle.

Tilsett resten av solsikkefrøene, kruskakli, linfrø og bakepulver. Bland godt.

Visp sammen yoghurt, egg og salt, gjerne med en stavmikser.

Hell eggeblandingen over i bollen med det tørre og bland videre til det er en jevn deig. Tilsett cocosa og bland det godt inn i deigen.

Deigen er mye mer fuktig enn en vanlig brøddeig, men ikke helt flytende.

Kle en brødform med bakepapir og hell røra oppi.

Stek brødet i ca 1 ¾ time på 190 grader på nederste rille. Dekk brødet med bakepapir den siste tiden hvis du ser det blir for godt stekt på toppen før det er ferdig.

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

9 Responses to “Yoghurt- og nøttebrød”

 1. Janicke sier:

  Denne varianten så kjempe god ut :-D

  [Reply]

  Gry Reply:

  Kjempegodt brød :-)

  [Reply]

 2. å guri det så godt ut! *sikkle* SKIKKELIg arbeid for magen også :)

  [Reply]

  Gry Reply:

  Veldig godt, og ja det skal jeg love deg. Merket det de første dagene for å si det sånn, når man ikke hadde spist brød på leeenge.

  [Reply]

 3. Line sier:

  Mitt favorittbrød, nå må jeg bare finne en variant uten melkprodukter. :)

  [Reply]

  Gry Reply:

  Ja, det er kjempegodt :-) Hva med soyayoghurt?

  [Reply]

 4. Anne Lene sier:

  Har nettopp laget mitt første lavkarbo-brød, men spørsmålet er, hvor lenge holder det seg? Syntes det ble litt tørt, men så er jeg vant til å spise knekkebrød uten smør, så ble slett ikke værst med smør og hvitost på :o )

  [Reply]

  Gry Reply:

  Så hyggelig at du likte brødet:-)
  Jeg syns det holder seg ferskt en stund, ihvertfall 3-4 dager. Et tips er evnt å skjære det opp i skiver og fryse ned. Det funker for meg, jeg tar opp de skivene jeg trenger kvelden før eller samme dag og tiner i brødristeren.

  [Reply]

 5. [...] Og det betyr at jeg måtte kaste meg i bakingen i dag for å ha lavkarbo yoghurt- og nøttebrød tilgjengelig gjennom sommeren. Det er ikke optimale brødbake-muligheter der jeg ferierer, så jeg [...]

Leave a Reply